Tiedote 16.11.2011

Espoon Vihreät hyväksyi ensimmäiset kunnallisvaaliehdokkaat
 

(Espoon Vihreät tiedote 16.11.2011) Espoon Vihreät hyväksyi 21 ensimmäistä kunnallisvaaliehdokasta syyskokouksessa 12.11.2011. Vihreät on ensimmäinen espoolaisista puolueista, joka julkistaa kunnallisvaaliehdokkaita. Mukana on niin kokeneita valtuutettuja kuin nuoria tulokkaita.

- Espoo on säilytettävä vihreänä asuinpaikkana, jossa kaupungin mukavuudet yhdistyvät luonnonläheisyyteen. Kaupungin kasvu ei saa tapahtua viihtyisyyden tai turvallisuuden kustannuksella. On hienoa olla vihreiden valtuutettuna ja haluan jatkaa työtä upeassa porukassa viihtyisän ja vireän, sivistyneen ja suvaitsevaisen Espoon puolesta, kertoo tunnelmistaan valtuutettu Mari Nevalainen.

Nuorin ehdokas on 18-vuotias nuorisovaltuutettu Sampsa Pietilä.
- Hyvillä fiiliksillä lähden elämäni ensimmäisiin kunnallisvaaleihin niin äänestäjänä kuin ehdokkaanakin. Jatkan nuorisovaltuustossa nostamillani teemoilla, kuten suoran demokratian lisäämisellä ja osallistumismahdollisuuksien parantamisella, Pietilä kuvaa.

Tulevien vaalien asetelma on jännittävä, sillä viime vaaleissa vihreät nousi Espoon toiseksi suurimmaksi puolueeksi.

- Vaaleihin lähdetään monipuolisella 113 hengen ehdokaslistalla, josta nyt julkaistiin ensimmäiset loistavat nimet. Tavoitteenamme on kasvattaa äänimääräämme edellisiin kunnallisvaaleihin verrattuna ja saavuttaa 15 paikkaa Espoon valtuustoon. Osaavat vihreät valtuutetut tulevat tekemään Espoosta oikeudenmukaisemman, luontoystävällisemmän, toimivamman ja yksinkertaisesti paremman paikan meille espoolaisille, toteaa Espoon Vihreiden puheenjohtaja Kimmo Kyrölä.

Kuluneella kaudella vihreiden työn tuloksena on Espoossa suojeltu 550 hehtaaria arvokasta metsää, parannettu pyöräilyä, vähennetty ilmastopäästöjä sekä  on saatu säilytettyä joukkoliikenteen ja opetuksen taso suurilta leikkauksilta. Lisäksi on nostettu esille uusia aiheita, kuten harmaan talouden torjuntaa ja maahanmuuttajatyövoiman hyväksikäyttöä siivouksessa.

Lisätietoja:

Kimmo Kyrölä
Espoon Vihreiden puheenjohtaja
gsm 040 845 4747
kimmo.kyrola@gmail.com

Ehdokkaiden haastattelupyynnöt:
Lari Karreinen
Espoon Vihreiden toiminnanjohtaja
gsm 0400 487 642
lari.karreinen@vihreat.fi