Tiedote 18.9.2009

VARTTI 18.9.2009 19:41

Weegee-taloon pääsee ilmaiseksi

Jos et ole vielä käynyt Weegeellä Tapiolassa, Vartin lukijaviikonloppu tarjoaa siihen hyvän mahdollisuuden. Lauantaina ja sunnuntaina näyttelykeskus täyttyy erilaisista tapahtumista, työpajoista ja esimerkiksi arkkitehtuurikävelystä, joka esittelee vanhaa Tapiolaa.

- Tapahtumat liittyvät pitkälti Weegeellä toimivien museoiden tarjontaan, mutta sen lisäksi mukana on paljon uutta, kertoo yhteyspäällikkö Lea RintalaEspoon kaupunginmuseosta.

Rintala poimii esimerkeiksi muun muassa Taidehaltijan tunnit Emmassa sekä kaupunginmuseon Savua ja tulta -näyttelyn, jonka palomiestyöpajassa lapset voivat kokeilla palomiesten varusteita, osallistua leikkimieliseen palomiestestiin ja kilpailla sammutusnopeudessa.

Monet työpajat sopivat lapsille. Taidehaltijan tunneille voivat osallistua vanhempien valvonnassa alle 3-vuotiaatkin, palomiehinä olemisesta saavat eniten irti viisi vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.

Tärppinä Rintala mainitsee myös Tapiolan arkkitehtuuria ja elämää puutarhakaupungissa esittelevän kaupunginmuseon luennon.

- Itse osallistuisin varmaankin myös sunnuntai-iltana järjestettävään opastettuun arkkitehtuurikävelyyn, jossa opas Mari Nevalainenkertoo tarinoiden kautta Tapiolan synnystä.

Puolentoista tunnin mittaisella kävelyllä voi päivittää tietonsa muun muassa Taskumatti-taloista tai Keskustornista, sekä Tapiolassa vaikuttaneista arkkitehdeistä, kuten Viljo Revellistä, Aulis Blomstedtistäja Aarne Ervistä.

Tapahtumat ovat maksuttomia. Myös museoihin voi tutustua ilmaiseksi, eikä työpajoissa peritä materiaalimaksuja.