Tiedote 19.4.2010

ESPOON KOKOOMUS ry                                                                                                TIEDOTE 19.4.2010

 

Kokoomus Kävelee ja Kuuntelee

Kävelykierros Tapiolassa – ihanteellisesta puutarhakaupungista vireäksi aluekeskukseksi

 

Kokoomus Kävelee ja Kuuntelee tiistaina 11.5. kello 18.00- Tapiolassa, joka oli aikoinaan maailmankuulu ja ihailtu puutarhakaupunki. Myöhempien vuosikymmenten kehitys on kirvoittanut myös voimakasta kritiikkiä, ja mm. metron tulon myötä alue on jälleen voimakkaiden muutosten pyörteissä.

 

Kuluva vuosi on kulttuuriympäristökampanja 2010- teemavuosi ja Espoon valtuusto hyväksyi vuoden alussa liikuntapoliittisen ohjelman, mikä antoi ideaa tapahtuman järjestämiselle. Espoon Kokoomus liikuttaa ihmisiä teemavuoden hengessä ja tarjoaa kuntoa ylläpitävää arkiliikuntaa. Kokoomus saa ihmiset liikkeelle!

 

Samalla luomme ihmisille positiivista kotiseutuhenkeä ja korvat höröllä kuuntelemme heidän ajatuksiaan. Usein Espoo nähdään nuorena kaupunkina, jolla ei ole historiaa eikä identiteettiä. Espoo onkin kasvanut hyvin nopeasti, ja monet espoolaiset ovat uusia tulokkaita, niin muualta Suomesta kuin ulkomailta tänne muuttaneita. Monet kokevat itsensä juurettomiksi, eivätkä tunne tai arvosta kotikaupunkiaan. Kävelykierroksen tavoitteena on avata alueen historiaa, mutta ottaa katse myös tulevaisuuteen.

 

Kierros alkaa Klo 18.00Keskustornin juurelta, Häikäistynyt –veistoksen luota ja päättyy parisen tuntia myöhemmin Tapiolan kirkon luo. Kävelykierroksella kuullaan alueen historiasta Hagalundin kartanon perustamisesta nykypäivään. Merkittävien rakennusten, muistomerkkien ja viheralueiden ohella kerrotaan alueella asuneista ja vaikuttaneista henkilöistä, sekä Tapiolan puutarhakaupungin suunnittelijoista, rakentajista ja asukkaista. Kierroksella on mainio tilaisuus havainnoida ja kommentoida, mitä hyvää ja mitä huonoa Tapiolassa on, mitä tulevaisuudessa pitäisi tehdä? Oppaana toimii kaupunginvaltuutettu ja paikallinen matkailualanyrittäjä Mari Nevalainen.

 

Kävelykierrokselle lähtee mukaan, myös muita Espoon Kokoomuksen valtuutettuja ja kaupunkisuunnittelulautakunnan jäseniä.

 

 

 

Lisätietoja:

Espoon Kokoomus

Tiia Ruuska

050 568 6718

tiia.ruuska@kokoomus.fi