1.6.2018: Palautetaan lasten kahluuallas pikaisesti Tapiolaan - Avoin kirje Espoon viranhaltijoille

Kuva: Wikipedia (Wikimedia Commons)

Paikallislehden uutisten sekä viranhaltijoiden viestien mukaan Tapiolan sydämessä, kulttuurikeskuksen ja Tapiolan uimahallin välissä sijaitsevia ulkoaltaita ei uutisten mukaan saada käyttöön tänäkään vuonna. Etenkin lapsille ja lapsiperheille todella tärkeät  altaat ovat poissa käytöstä kolmatta vuotta. Asiasta keskustellaan vilkkaasti mm. Asukasyhdistys Tapiolan Killan Facebook-sivulla ja asukkaiden on kovin vaikeaa ymmärtää, miten yhden kahluualtaan palauttaminen voi olla mahdotonta kaupungissa, joka rakentaa sadoilla miljoonilla tunneleita maanalle ja torneja taivaille.

Olen vaihtanut asiaa koskevia viestejä sekä keskustellut asiasta mm. kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän, liikuntajohtaja Martti Merran sekä teknisen toimen johtaja Olli Isotalon kanssa ja toivon, että asiaa kaupungissa vielä mietitään uudestaan. Varmasti edes lasten kahluualtaan pystysi palauttamaan pikaisesti, mikäli vain tahtoa olisi.

Johtaville viranhaltijoille lähettämässäni viestissä kirjoitin:  Altaan palauttaminen käyttöön olisi varmasti hyvin pieni kustannus ja työ kaupungille, mutta todella iso asia lukuisille lapsille. Tyhjänä ammottava allas on surullinen näky ja vaikuttaa negatiivisesti myös koko Tapiolan keskustan ja Keskusaltaan ympäristön viihtyisyyteen sekä taatusti myös Tapiolan asiakasmääriin. Matkailijoille allas olisi viehättävä, Tapiolan omaleimaisuutta sekä lapsi- ja asiakasystävällisyyttä korostava yksityiskohta. Perheitä houkutteleva allas toisi myös uusia, Tapiolan palveluita käyttäviä asiakkaita Tapiolaan samaan tapaan kuin Jääpuutarha talvisin.

Kaupungin uimahallipäällikön Länsiväylälle antaman vastauksen mukaan  kahluualtaan vedenkäsittelyjärjestelmä on sama kuin suljetun uimahallin.

Kahluuallas voitaisiin kuitenkin palauttaa siirrettävällä vedenkäsittely-yksiköllä. Voisiko kaupunki pikaisesti selvittää tällaisen hankkimisesta aiheutuvat kustannukset ja mahdollisuudet siihen?

Edessä vaikuttaa olevan pitkä, kuuma kesä. Espoo on ilmoittanut halukkuudestaan olla lapsiystävällinen ja asukas- sekä asiakaslähtöinen  kaupunki, jossa kuullaan kaupunkilaisten toiveita. Mm. Espoon liikuntapoliittisen ohjelman sekä Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman mukaan kaupungin tavoitteena on edistää lasten terveyttä ja hyvinvointia sekä liikuntaa. Espoo panostaa vahvasti myös kaupungin imagoon sekä kaupunkikuvamarkkinointiin ja matkailun edistämiseen.  Kahluualtaan palauttaminen Tapiolaan palvelisi hienosti kaikkia näitä tavoitteita.

Päätin asiasta vastaaville viranhaltijoille lähettämäni viestin toivomukseen:  Toivon, että asia laitetaan pikaisesti kuntoon. Luodaan Espoon lapsille ja lapsiperheille lisää viihtyisyyttä, liikunnan iloa sekä kohotetaan kaupunkikuvaa konkreettisella teolla. Palautetaanhan kahluuallas pikaisesti Tapiolaan.  Pieni teko kaupungille, suuri ilo Espoolle ja espoolaisille!