Ei vaalirahalle

Lähtiessäni politiikkaan kunnallisvaaliehdokkaana vuonna 2004 tein periaatepäätöksen etten ota – silloin enkä tulevaisuudessa – vaalirahoitusta yhdeltäkään ulkopuoliselta taholta.
Taloussanomat teki minusta 2004 vaalien alla haastattelujutun (Pekka Pantsun yrittäjäehdokkaista tekemä haastattelusarja ”Yritystä valtuustoon”), jossa kysyttiin myös kampanjani rahoituksesta. Lehden ”Vaaliraha ei kelpaa” otsikon alla julkaisema sitaattini kuului: ”En ota vastaan ulkopuolista vaalirahoitusta, koska en halua olla ostettavissa."  Vuonna 2004 ei vielä puhuttu vaalirahakohuista ja sain kommentistani ja periaatteestani sekä arvostelua että pilkkaa.
Eduskuntavaaliehdokkaana  olen hyvin iloinen ja ylpeä, että aikoinaan valitsin tuon linjan. Ei ole mitään salattavaa, eikä seliteltävää. Omista ja perheen säästöistä rahoittamani kampanjat on tehty suurella sydämellä, ei suurilla summilla. Ensimmäisellä kerralla tuli varavaltuutetun paikka ja toisella yrityksellä valtuuston ovet avautuivat.    
Minulla ei siis ole tukiyhdistystä, tukitiliä, eikä ”kampanjalipasta”. Vaikka en otakaan vastaan rahaa sen enempää yrityksiltä kuin yksityisiltä henkilöiltäkään, en toki pärjää yksin. Kampanjaani osallistuminen, esitteiden jako, puolesta puhuminen ja muu talkootyö, johon ilahduttavan monet ystävät, sukulaiset  ja tutut ja toistaiseksi tuntemattomat tukiryhmäläiset ovat jo ilmoittautuneet on korvaamattoman arvokasta. Arvostan tällaista apua ja tukea todella paljon, eikä sen arvo ole rahassa mitattavissa.
Taloussanomien haastattelu on edelleen luettavissa netissä: