Marista sanottua

Saan äänestää ensimmäisen kerran tänä keväänä ja haluan tietenkin käyttää äänioikeuttani ja valita mahdollisimman hyvän ehdokkaan. Minun ääneni saa äitini Mari Anthoni ja toimin myös hänen kampanjapäällikkönään. Jos äitini toiminta ja mielipiteet eivät miellyttäisi, en äänestäisi häntä. Minun ehdokkaani pitää olla aktiivinen, ahkera, avoin, reilu ja tietenkin puhua ja toimia itselleni tärkeiden asioiden - lasten ja nuorten hyvinvointi, syrjäytymisen ehkäisy, laadukas koulutus ja terveet koulut sekä tasa-arvo ja eläinten oikeudet - puolesta. Mari on tällainen ihminen. Olen seurannut äitini työtä läheltä ja tiedän, että hän on osaava ja rohkea nainen, joka toimii myös niiden puolesta, joiden ääni ei muuten päätöksenteossa kuulu. Kaikesta emme tietenkään ole samaa mieltä, mutta äiti on opettanut minua sekä pitämään kiinni omista arvoistani että kuuntelemaan ja kunnioittamaan erilaisia mielipiteitä.      

Kunnallisvaalit ovat todella tärkeä tilaisuus vaikuttaa oman asuinpaikan asioihin. Kehotan kaikkia nuoria etsimään rohkeasti omaa puoluekantaansa ja ehdokastaan ja vaikuttamaan äänellään heti kun se on iän puolesta mahdollista. 

Nora Nevalainen
Espoon nuorisovaltuuston puheenjohtaja 2017, Plan International Suomen Lastenhallituksen puheenjohtaja 2015-2016, Espoon Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden hallituksen jäsen 2017-


Mari on energinen ja positiivinen vaikuttaja. Hän ymmärtää, että hyvässä päätöksenteossa otetaan huomioon myös inhimilliset seuraukset, ei pelkästään taloudellisia laskelmia. 

Pirkko Mannola, näyttelijä, laulaja

Kun tapasin Marin ensimmäisen kerran, ajattelin heti, voiko niin aitoa, avointa, rehellistä ja lämmintä ihmistä ollakaan. Mari on minulle tärkeä ystävä, jonka apuun voi luottaa aina. Mari on kansainvälinen suomalainen, joka on perehtynyt erilaisiin asioihin syvällisesti ja jonka panosta päätöksenteossa tarvitaan. Suosittelen sydämellisesti!

Zarmina Razai, Suomen afgaani, sairaanhoitaja ja asioimistulkki, Hgin maahanmuutto- ja kotoutumisasioiden neuvottelukunnan pj., Vuoden pakolaisnainen 2006
 

* Mari on eläinrakas ja lämminhenkinen ihminen.
* Mari on niin vahva, että hän on heikompien puolella.
* Mari on tehokas monitoiminainen, joka tekee mitä lupaa.
* Mari on pitkänlinjan eläinsuojelija ja vahva vaikuttaja.
* Tunnen Marin jo vuosien takaa ja luotan häneen täysillä.
* Äänestäisin Maria, jos asuisin Uudenmaan vaalipiirissä.
* Mari on huipputyyppi!
 

Hannele "Hanu" Luukkainen,  Valtiotieteen lisensiaatti, ekonomisti, eläinsuojelija, poliitikko vuodesta 1987

Hyvä ikäiseni ystävä, 60+, kysyi minulta, miksi kannatan Mari Nevalaista. Kerroin hänelle oman näkemykseni ja mielipiteeni. Olin tutustunut Mariin kymmenisen vuotta sitten työni merkeissä. Istuimme muutamankin kerran yhteisessä moniammatillisessa työryhmässä miettimässä ratkaisuja, käytäntöjä ja työkaluja perheväkivaltailmiön ratkaisemiseksi. Näissä tapaamisissa korostuivat Marin lämmin ja rohkea lähestymistapa vaikeisiin kysymyksiin sekä kuunteleva ja neuvotteleva toimintatapa. Hänellä on valmius ja uskallus asettautua heikomman asemaan. Hänellä oli myös kosketuspintaa maahanmuuttajien asioista. Miksi siis äänestän Maria? Äänestän rohkeaa, lämmintä ja aurinkoista henkilöä, joka uskaltaa olla lasten, nuorten, eläinten ja meidän ikäihmistenkin puolestapuhujana. Eikä eduskunnassa tehdä päätöksiä yksin, neuvottelutaitoja ja toisten kuuntelua tarvitaan. Ystäväni kuunteli minua.

Heli Raja-Halli, äiti, mummi, ex-lastensuojelutyöntekijä, eläkeläinen turvakodin johtaja.


Olen tuntenut Marin yli 10 vuotta ystävänä. Poliitikkona Mari on maanläheinen ja selvittää taustat ja faktat asioista perinpohjaisesti eikä lähde huutelemaan turuilla ja toreilla mutu-tuntumalla tai huhupuheisiin perustuen. Mari on empaattinen ja osaa asettua toisen asemaan - ja pystyy silti pitämään tiukasti kiinni omasta kannastaan ja oikeina pitämistään asioista. Mari puolustaa sitkeästi niitä, joilla ei omaa ääntä ole tai jotka eivät sitä saa kuuluviin.

Sanna Kujansuu, rakennuttajajohtaja, DI


Olen tuntenut Marin jo 10 vuotta ja seurannut elämää kampaajan ominaisuudessa jo vuosia. Mari on yrittäjä ja ymmärtää myös sen vaatimukset nykysuomessa, sekä muutokset joita on pakko tulla työllisyyden ja pienyrittäjien aseman kohentamiseksi. Mari on valovoimainen ja ihana lämminhenkinen ihminen. Ei jää sivupenkille ihmettelemään, vaan on etunenässä mukana tärkeiden asioiden puolesta puhujana. Puolustaa niitä, joilla ei ole voimaa itseään puolustaa ja kuuntelee aidosti mitä muilla on sanottavanaan. Seisoo sanojensa takana ja osaa erinomaisesti ajaa asiansa asiallisesti eteenpäin. Ei sorru ylilyönteihin ja on tunneälykäs. Koen, että Marilla on todella annettavaa politiikassa ja kunnallispolitiikan kautta hänellä on jo valmiiksi kokemusta miten asiassa pääsee oikeasti eteenpäin. Nyt ei ole aikaa hukattavana, Suomi tarvitsee vahvan ja asioista välittävän naisen eduskuntaan. Voin lämpimästi suositella Maria!

Suvi Salonen Snazzy Group Oy Toimitusjohtaja

Mari on paitsi valovoimainen, hervottoman hauska ja energinen myös luotettava, älykäs ja asiallinen. Hän ajaa juuri mulle tärkeitä asioita ja arvoja ja aidosti kuuntelee meitä nuoria.  Mari on mun valinta, sillä kun musta tulee aikuinen, mä haluan olla kuin hän.

Emilia Tiainen, ylioppilas, Espoon nuorisovaltuuston 1. vpj.


Mari on rohkea, positiivinen, energinen, urheilullinen ja innostava. Hänellä on pitkä kokemus sekä Espoon kunnallispolitiikasta että yrittäjänä toimimisesta. Nyt kun juhlapuheissa korostetaan erityisen paljon yrittämisen merkitystä, tarvitaan päättäjiksi ihmisiä jotka tietävät käytännössä mitä on toimia yksityis- ja pienyrittäjänä ja miten perhe-elämä sovitetaan työhön ja yrittäjyyteen. Marin kaltaisia rohkeita tolkun ihmisiä tarvitaan viemään yhteisiä asioita eteenpäin - siksi olen tukemassa Marin kampanjaa.

Sirkka Numminen, DI, M.Sc., ICT & management osaaja, dancefit -harrastaja, Espoo

Kun haluat antaa äänesi lahjomattomalle, älykkäälle, perusteellisesti asioista selvää ottavalle, heikkoja puolustavalle, yrittäjyyttä ja tasa-arvoa tukevalle ja pelkäämättömälle sanojensa takana seisovalle henkilölle, kannattaa äänestää Mari Nevalaista. Hänessä kiteytyy kaikki se, mitä kansaa edustavassa henkilössä pitäisi olla, mutta valitettavan usein ei ole. Arkadianmäelle tarvitaan ihmisiä, jotka ovat valmiita käärimään hihat ja tarttumaan toimeen. Tiedän, että Mari tulee saamaan eduskunnassa paljon hyvää aikaan!

Minna Epäilys, espoolainen äiti, erityislapsen vanhempi, IT-manager

 

Tuen Maria ja annan ääneni hänelle. Tunnen Marin henkilökohtaisesti  ja tiedän, että asiat, joita Mari ajaa eivät jää pohtimatta ja selvittämättä perinpohjaisesti! Mari ei luovuta ennen kuin on saanut järkevän vastauksen asiaan kuin asiaan.  Mari on napakka yrittäjä äiti vihreillä arvoilla.

Päivi Brunila, yrittäjä,   Sosionomi (AMK), Zumba -ohjaaja, elämäntaidon valmentaja


Mariin tutustuin hyvän ystäväni hehkutuksesta. Arvostan ystäväni mielipidettä ja näkemystä paljon ja päätin ottaa selvää kuka on tämä helmi, jota hän aikoo vaalissa äänestää. Luin Marin ajatuksista ja tavoitteista ja hänestä huokui lämmin, ahkera ja järkevä ihminen, joka haluaa aidosti parantaa yhteiskuntamme epäkohtia, puhuu tasa-arvon puolesta niin eläimille kuin ihmisillekin. Hän myös omaa erinomaiset lahjat, niin kirjalliset kuin suullisetkin viedä sanomaansa eteenpäin. Eikä selkeästi pelkää kertoa mielipidettään, vaikka se ei kaikkia miellyttäisikään, sellaista todella arvostan. Ensimmäistä kertaa innostuin vaaleista ja ehdokkaasta, jolle aion antaa ääneni. Tapasin Marin myös livenä ja hän oli juuri sellainen kuin olin ajatellutkin. Voi kun sinunlaisiasi olisi enemmän :)

Heini Mustonen, kampaamoalan yrittäjä/kotiäiti

 

Tutustuin Mariin monikulttuuriasiain neuvottelukunnassa ja ihastuin hänen positiiviseen ja innostavaan olemukseensa josta välittyy aito kiinnostus, rakkaus ja intohimo asioihin, jotka Mari kokee tärkeiksi. Mari on monipuolinen ja humaani persoona ja poliitikko. Meitä yhdistää rakkaus lapsista, ympäristöstä ja eläimistä huolehtimiseen. Mari onkin niitä harvoja poliitikkoja jolle ihmisten hyvinvoinnin ohella myös eläimistä huolehtiminen ja eläinten oikeudet on tärkeitä. Marin aito välittäminen näkyy niin monella tavalla; hän vie tärkeäksi kokemiaan asioita vahvasti eteenpäin, eikä lannistu vastoinkäymisten edessä vaan vie asiat suoraselkäisesti aina päätökseen. Hän on myös valmis seisomaan sanojensa takana tiukassakin paikassa. Mari on lämmin, osaava ja kansainvälinen nainen, ja mielestäni ihan paras henkilö hoitamaan yhteisiä asioitamme -suurella sydämellä.

Camilla Lindy, Talousvastaava

Mari säväyttää sekä sisäisellä että ulkoisella olemuksellaan. Vankkaa faktaa ja konkreettisia toimia, lämmin ja empaattinen sydän, joka sykkii niin ihmisille kuin eläimille. Itse en ole vuosiin ollut yhtä varma siitä kenelle ääneni annan! Kiitos Mari!

Katri Kovanen, Kuono ry (pj)
 

Mari – Monipuolinen, Asiantunteva, Rajoittamaton, Iloinen.
Tutustuin ensin Mariin ja myöhemmin sain kuulla, että hän on mukana vaikuttamassa politiikassa. Marin lähellä on todella positiivinen energia, häneen on helppo tutustua ja hän on täysillä ja aidosti läsnä jokaiselle hänen kohtaamalleen henkilölle. Kun tutustuin hänen poliittiseen vaikuttamiseen, sain ilokseni huomata, että hänellä ei ole mitään salailtavaa. Mari tekee avoimesti työtään paremman Espoon eteen kunnallispolitiikassa ja raportoi omasta työstään huomattavasti aktiivisemmin kuin moni muu espoolainen kunnallispoliitikko. Raportointi osoittaa, että Mari ei anna minkään rajoittaa häntä ja hän uskaltaa rohkeasti ilmaista mielipiteensä. Jos hän ei heti tiedä, hän ottaa kyllä selvää. Mari on ajanut Espoon kunnallispolitiikassa laajasti lasten ja nuorten asioita, turvallisempaa kouluympäristöä ja korostanut liikunnan merkitystä. Juuri sitä mikä itselleni äitinä on tärkeää. Hänen työstään saan uskoa, että minunkin äänestysaktiivisuudella on merkitystä. Uskon vahvasti, että Marista uusmaalaiset saavat kotiseututietoisen ja lapsiperheitä sekä yksityisyrittäjyyttä ymmärtävän kansanedustan. Minä arvostan avoimuutta, rohkeutta ja kykyä seistä paineessakin omilla jaloillaan. Marissa yhdistyy kaikki se, mitä minä, normaalissa palkkatyössä oleva äiti, voin omalta edustajaltani toivoa.

Minna Tourunen äiti, service specialist ja tanssin harrastaja Latokaski, Espoo


Tutustuin Mariin vapaaehtoistyön parissa. Ennen kuin tiesin mitään hänen poliittisesta aktiivisuudestaan, minuun teki vaikutuksen hänen raikas huumorintajunsa, terve järkensä ja hyvä sydämensä. Mari on älykäs ja kykenee soveltamaan osaamistaan käytännön työhön. Hän ymmärtää talouden realiteetit, mutta ei anna eurojen jyrätä periaatteitaan. Mari on idealistinen realisti, jolla on sydän paikallaan.

Anne Soini, koulutussuunnittelija, yrittäjä, äiti

Mari on kuin mukaansatempaava elokuva. Trailerin nähtyäsi olet valmis lunastamaan lipun, nappaamaan popcorn-kipon kainaloosi ja antamaan tarinan viedä. Leffan loputtua olet nauliintunut penkkiin nähdäksesi lopputekstit ja poistut teatterista hymynkare suupielissäsi täynnä uutta energiaa ja uskoa huomiseen.

 

Marjo Ruusunen, HSO-sihteeri/assistentti, Espoo

Politiikka on vaikuttamista ja poliitikko on henkilö, jonka persoona herättää riittävästi mielenkiintoa, että häntä kuunnellaan. Mari Nevalainen on aurinkoinen asiantuntija ihmisyyttä lähellä olevissa asioissa. 
Espoossa Mari puolustanut lasten terveellistä kouluympäristöä sinnikkäämmin kuin kukaan. Mari kannustaa elämäntavallaan ja yrittäjänä ennakoivaan terveydenhoitoon liikuttamalla espoolaisia liikunnanohjaajana lapsesta senioriin. Mari on perheiden, lasten, maahanmuuttajien ja yrittäjien asialla innolla, sinnikkyydellä ja ehtymättömällä energialla.
Mari on ollut jo pitkään Espoon politiikassa mukana ja löytänyt oman tiensä vaikuttaa ja saada tärkeitä asioita esiin. Kokemusta on kertynyt ja rohkeudella ja varmuudella hän vie asian kuin asian eteenpäin.
Mari on innostava esimerkki naisyrittäjyydestä ja äitiydestä, luovuudesta ja terveydestä.
Mari  ymmärtää, että nuorissa todella on tulevaisuus ja kannustaa nuoria osallisuuteen ja hyvän, mieluisan koulutuksen saamiseen. Työn tekemisen ja yrittäjyyden merkitys korostuu niin yksityiselämässä kuin vaaliteemoissa. Mari korostaa, että kehitys ja kasvu lähtevät  perheestä ja lapsista.
Marin aito persoona on vakuuttava ja osaamista löytyy.

Minna Ihamuotila
 

Tutustuin Mariin yhteisen harrastuksen kanssa ja pian huomasin että meillä on samanlaiset arvot ja ajatukset asioista. Meillä on myös samanikäisiä lapsia ja yhteiset näkemykset monella elälmän alueella. Uskon että Marilla on paljon annettavaa myös valtakunnallisella tasolla. Rehellistä, avointa ja elämää kaikin tavoin kunnioittavaa aktivistia tarvitaan.

 Mia Jäsberg, äiti, hankintapäällikkö. Espoo

Mari on ammattitaitoinen, monipuolinen, asialleen omistautunut, innostunut, positiivinen, ennakkoluuloton, reipas ja aurinkoinen."

Helsinki Expertin toimitusjohtaja Risto Välttilä perusteluissa Marin valinnasta vuoden oppaaksi

Ihailen suuresti Maria! Hän on upea, fiksu ja esiintymis- ja kielitaitoinen nainen. Mari on mielestäni rohkea, empaattinen ja sanavalmis nainen, jolla on omat terveet ja raikkaat mielipiteet. Olen vahvasti tukemassa Maria, sillä tunnen hänen olevan juuri sellainen nainen, jota me kaikki tarvitsemme viemään Suomea eteenpäin. Mari on myös ympäristöä ja luontoa kunnioittava nainen ja minä ympäristöihmisenä arvostan sitä suuresti

Hilkka Vahervuori, eläkkeellä oleva kemisti, Espoon ympäristölautakunnan jäsen toista kautta

Politiikassa tarvitaan ehdottomasti idealismia, jotta kipinä pysyy ja asioita saadaan eteenpäin. Tätä idealismia löytyy Marista ja hän oikeasti välittää sinusta ja kanssaihmisistä. Hänellä on myös taito kuunnella aidosti ja olla läsnä.

Riina Kosonen, business controller, Espoo

”Olen vuosia seurannut Tapiolan kehitystä ja sitä, miten luottamushenkilöt ovat pitäneet puoliamme päätöksissään. Siitä joukosta erottuu valovoimainen Mari Nevalainen. Mari on työskennellyt aktiivisesti, ansiokkaasti ja rohkeasti Tapiolan ja tapiolalaisten puolesta mm. Espoon kaupunginvaltuutettuna, Asukasyhdistys Tapiolan Killan hallituksen sekä vanhempainyhdistysten jäsenenä. Mari on puolustanut Tapiolan viheralueita ja lähiliikuntapaikkoja mm. Kaupinkalliota ja Tennispuistoa sekä tehnyt työtä sen eteen, että Tapiolan koululle löytyi väistötilat Tapiolan alueelta. Tunnen Marin vuosien takaa, hän on rehellinen, aloite- ja yhteistyökykykyinen ja aikaansaava nainen – oikea henkilö toimimaan espoolaisten ja tapiolalaisten edustajana ja puolestapuhujana.”

Marja-Liisa Pietilä, tapiolalainen lähes 40v, Toimitusjohtaja, yrittäjä, varanotaari


”Mari on aivan loistava. Hänen tietomääränsä on uskomaton ja esitystapansa sujuva ja erittäin miellyttävä.”
”Mari on todella asiantunteva, positiivinen ja huumorintajuinen.”
”Upea opastus todella lisäsi meidän Espoon historian tuntemustamme ja espoolaista identiteettiämme.”
”On tosi kiva, kun olet pirteä ja kerrot niin jänniä ja hauskoja juttuja Espoosta.” 

 Asiakaspalautetta opastetuilta retkiltä